Brugseni: Vi vil stoppe respektløse og svindlende oddsere

Respektløse, rastløse og enkelte gange svindlende oddsere er nogle af grundene til, at Kalaallit Nunaanni Brugseni har valgt at lukke for salg af Danske Spils live odds.
Foto © : Google Street View
Skrevet af Mads Pedersen
18. maj 2017 09:53

Succes med lukning af live odds i Brugsenis butikker i Nuuk, inspirerer Brugseni til at gøre det samme på resten af kysten. 

Når man spiller live odds, så spiller man typisk på et væddemål, mens kampen bliver spillet. Det betyder, at oddset hele tiden ændrer sig i takt med, at kampen bliver afviklet. Og lige så snart oddseren sætter kryds på en live odds-kupon, kan det ikke gå hurtig nok med at køre kuponen gennem maskinen, så kuponen bliver gyldig.

Det fortæller uddeler i Brugseni Nuuk, Jes Nyborg, til KNR.

- Så hvis der for eksempel er en kø med kunder, der pænt venter på at blive ekspederet, så duer det ikke, at der kommer en live oddser og springer køen over, fordi kuponen skal igennem nu, fortæller uddeleren.

- Vi har oplevet, at vores kunder nogle gange blev skubbet til side, og at vores ansatte fik nogle grimme ord, hvis de ikke nåede at ekspedere inden, live oddset ændrede sig, og det var for sent, fortæller Jes Nyborg.

Foto © : Kalaallit Nunaanni Brugseni
Jes Nyborg, uddeler i Brugseni Nuuk, vil hellere ofre live oddsere til fordel for trygge kunder og medarbejdere. 

Oddssvindel forekom

Men det er ikke kun respektløse oddsere, som Brugseni oplever. Svindel forekommer også.

- Vi har eksempler på, at oddsere selv kører deres kupon gennem maskinen. Det må man selvfølgelig ikke. Så inden vi stoppede for live odds, var vi nødt til at sætte glasrammer omkring vores maskiner, fortæller Jes Nyborg og forsætter;

- Når man afleverer odds-kuponen, kan væddemålet blive afgjort på et par minutter. Så vi har oplevet, at nogle afleverer en live-kupon, får den kørt igennem og så siger, at de har glemt deres pung i bilen. Når de så går ud for at hente den, kommer de ikke tilbage, hvis væddemålet er tabt, fortæller han.

I disse tilfælde står butikken med en kupon, som der ikke er betalt, og mister derfor penge på det.

Jes Nyborg fortæller, at da Brugseni stoppede med at tilbyde live odds i butikkerne i Nuuk, stoppede den slags problemer og, at den succes nu skal smitte af til resten af Brugsenis butikker på kysten. 

Kalaallit Nunaanni Brugseni mister en fjerdedel af omsætningen fra deres Danske Spil-tjenester ved at lukke for live odds. Trygge kunder og personale er dog vigtigere, lyder det.