Vi er meget interesseret i at blive klogere på vores fortid

I hvert fald er der overvældende interesse herhjemme for at se gamle filmklip på den nye hjemmeside Inuiaat Isaat - der på dansk betyder Folkets Øjne.
To kajakroere eskorterer kongeskibet Dannebrog ud af Uummannaq havn efter kongebesøget i 1960 Foto © : C.C. Resting-Jeppesen/Inuiaat Isaat
Skrevet af Inge S. Rasmussen
02. juli 2015 12:59

Det konstaterer ophavsmændene bag det elektroniske filmarkiv Emilie Hertling Péronard og Inuk Silis Høegh der sammen har produktionsselskabet Anorak film.

Ifølge dem har knap 6000 besøgt film sitet siden lanceringen den 21. juni.

Men en ting er antallet af besøgende.

Læs også Folkelige film frit tilgængelige

Noget andet er hvor længe de filminteresserede internetbrugere opholder sig på hjemmesiden.

Og her viser at tallene at hvert besøg på Inuiaat Isaat varer over ni minutter.

Det er et imponerende tal ifølge Google Analytics er det nemlig kun omkring to procent af alle sites som har en gennemsnitlig besøgstid på over fem minutter, skriver Emile Hertling Péronard i en pressemeddelelse.

- Tallene fra Google Analytics bekræfter vores oplevelse af, at vi i Grønland er meget interesseret i at blive klogere på vores fortid, udtaler Emile Hertling Péronard.

Læs også Inuk Silis Høegh får tildelt Selvstyrets kulturpris

Arkivsitet indeholder foreløbig over 18 timers privatoptagelser, der dukkede op i forbindelse med produktionen af filmen om Sume.

Og mere historisk filmmateriale ligger og venter på at blive offentliggjort. I øjeblikket er Anorak Film ved at finde en samarbejdspartner som kan hjælpe med at vedligeholde sitet i fremtiden.

Du kan gå på opdagelse i arkivet her.