RAL: Verdens havne ligger åbne for os

Royal Arctic Line stopper med at sejle til Aalborg Havn fra midten af 2019, hvis det står til dem selv. Det fortæller virksomhedens direktør til KNR.
Foto © : Jacob Strøm/RAL
06. oktober 2016 14:00

- Den plan vi absolut foretrækker - og som vi arbejder hen i mod - det er, at vi fra juni 2019 ikke sejler til Aalborg, siger Verner Hammeken, direktør i Royal Arctic Line.

Han forklarer, at Royal Arctic Line arbejder med flere muligheder, men rederiet ser helst, at Aalborg Havn ikke længere er på rutenettet fra 2019.

RAL beskæftiger ifølge direktøren cirka 110 medarbejdere i Aalborg, som i denne uge er blevet informeret om planerne.

Læs også Borgmester: RAL stopper sejlads til Aalborg

- Vi har iværksat nogle arbejdsgrupper for at finde ud af, hvad der kan ske efter 2019, og vi har sat gang i efteruddannelse af vores pakningspersonale samt andre initiativer, som skal hjælpe folk igennem den her meget svære proces, siger Verner Hammeken.

Aalborg Havn har siden 1971 været basishavn for Royal Arctic Line, men fra 2019 skal det være slut. Verner Hammeken forklarer, at der ikke kommer til at være en ny havn, der får titel af basishavn for det grønlandske rederi.

Læs også RAL indgår nyt samarbejde

- Begrebet basishavn eksisterer sådan set ikke rigtig mere i vores ordbog. Vi får Nuuk i form af SIKUKI (ny Atlanthavn, red), som kan udføre opgaver i handelshenseende, og så ligger resten af verdens havne åbne, siger han.

- Det er gammeldags med en basishavn, slutter han.

I en pressemeddelelse skriver Aalborg Havn, at selskabet vil kræve, at RAL overholder den såkaldte basishavnaftale, der gælder indtil år 2022.