Vega Sagittarius sejler til værft

Fragtskibet Vega Sagittarius har nu forladt Nuuk og er på vej til Nordeuropa, hvor skaderne fra påsejlingen af skæret skal udbedres. Det kan endnu ikke oplyses, hvornår fragten, der var ombord i skibet kan bliver udleveret.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. september 2012 10:08

Fragtskibet Vega Sagittarius har nu forladt Nuuk området uden problemer. Skibet fik tilladelse til at forlade Nuuk lørdag morgen og sejler mod Nordeuropa.

Det er nu over to uger siden skibet sejlede på skær ud for Kangeq ved Nuuk. Der er endnu ikke blevet afholdt søforhør, der skal kaste lys over hvordan skibet kunne påsejle et skær. Kredsretten i Nuuk kunne mandag morgen ikke oplyse, hvornår søforhøret bliver afholdt.

Der kan heller ikke sættes dato på, hvornår fragten, der var ombord i skibet kunne afleveres til kunderne. Fragten bliver tilbageholdt indtil, der er stillet garantier for udgifterne til bjærgningen. Rederiet Vega Reederei og Royal Arctic Line kan endnu ikke sætte dato på udlevering af godset.

- Vi håber på en hurtig løsning på garantierne, så containerne kan frigives, men der er mange forsikringsselskaber involveret, så det tager naturligvis lidt tid, forklarer Arne Brügge fra Vega Reederei.