Randi Vestergaard: Uvist hvor meget Selvstyret har tabt på TNGG-konkurs

Det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvor meget Selvstyret og Selvstyrets selskaber har tabt af værdier efter True North Gems Greenlands konkurs.
Randi Vestergaard Evaldsen
Foto © : KNR
19. september 2016 17:48

Det er først muligt, når kuratorerne har afsluttet bobehandlingen, skriver Naalakkersuisoq for finanser og råstoffer, Randi Vestergaard Evaldsen, i et svar på et paragraf 37-spørgsmål fra Mute B. Egede.

Desuden var IA'eren interesseret i at vide, hvor mange ædelstenprøver TNGG har udtaget under sin efterforskning, og hvor meget de er værd.

Læs også Rubinrøde drømme brast

Ifølge svaret fra Randi Vestergaard Evaldsen befinder der sig sleben korund, rå korund og 1.400 kg. bjergartsmaterialer, der indeholder korund, på adresser i USA og Canada. Men der er ikke foretaget en værdiansættelse af stenene, da det først vil ske umiddelbart før et salg. Der er løbende blevet foretaget inspektioner af materialerne, oplyser hun.

Randi Vestergaard Evaldsen oplyser også i sit svar til Mute B. Egede, at Råstofdepartementet har kontaktet True North Gems Inc. i Canada for at få dem til at sende mineralerne tilbage til Grønland: 

- I henvendelsen blev det endnu engang oplyst overfor True North Gems Inc., at selskabet ikke kan råde over, herunder sælge mineralerne. Selskabet blev ligeledes vejledt om snarest muligt at tilbagelevere mineralerne i forbindelse med konkursdekretets udstedelse, herunder forestå en forsvarlig transport. På nuværende tidspunkt, hvor TNGG er under konkursbehandling, er prøverne principielt i kurators varetægt, skriver hun i sit svar.

Randi Vestergaard Evaldsen oplyser, at TNGG ikke har solgt ædelsten fra minen i Grønland.

Læs også LNS Greenland er klar til gå i gang