Uummannaq viste sig fra sin bedste side

Margrethe og Henrik blev i formiddags - igen - modtaget i Uummannaq. For egentlig ankom de allerede i tirsdags, da vejret tvang dem til at ændre i rejseplanerne, men først idag er byen officielt besøgssted.
Foto © : KNR
14. juli 2011 10:47

Borgmester Jess Svane og kommunalbestyrelsesmedlem Isak Hammond tog imod parret ved pontonbroen, og så spadserede de til byens sygehus i højt solskin, hvor de blev modtaget af distrikslæge Annie Keroudan, der er af fransk oprindelse.

Efter sygehus-besøget tog de kongelige på kunstudstilling, og bagefter stiftede Hans Kongelige Højhed nærmere bekendtskab med endnu en franskmand, da regentparret besøgte den franske polarforsker Jean Maluries museum.

Efter frokost på Hotel Uummannaq, som de lige nu er igang med at indtage, går turen til børnehjemmet. Og i aften er det så Regentparrets tur til at være værter. De holder nemlig reception på Dannebrog, før kongeskibet sejler videre sydpå.

Lige da regentparret havde forladt sygehuset, talte vi med distriktslægen Annie Keroudan for at høre, hvordan besøget gik.

- Det gik meget fint. Dronningen var meget interesseret og hun sagde til sidst, at hun har imponeret, så jeg er meget glad, siger Annie Keroudan.

Annie Keroudan fremviste blandt andet telemedicin-systemet, som Dronningen var meget interesseret i.

Rundvisningen handlede dog ikke kun om teknik. De indlagte fik også en sludder med Regentparret. Det var en stor oplevelse, siger distriktslægen.

- Det var virkelig godt for dem, der er meget alvorligt syge. Jeg er meget taknemmelig for, at hun ville hilse på dem. Det er en stor dag.

Og da Annie Keroudan ligesom Prinsgemalen er af fransk herkomst, fik hun også lejlighed til at udveksle et par gloser på modersmålet.

- Vi talte fransk, det var dejligt. Han spurgte mig, hvorfor jeg bor her i Uummannaq, når jeg kommer fra Frankrig. Han kender min mand, der er maler og som tidligere har rejst med dronningen.

- Hvad spurgte du så ham om?

- Jeg svarede bare på hans spørgsmål. Jeg turde ikke selv at spørge ham, griner hun.

Anne Keroudan mødte i øvrigt også regentparret under deres besøg i 2004.