Fiskerilov: Usikkert hvor mange arbejdspladser der bliver skabt

Naalakkersuisut ønsker, at flere skal have beskæftigelse indenfor fiskeriet. Det er også et stort emne i deres forslag for en ny fiskerilov. Men naalakkersuisoq for fiskeri kan ikke svare på, hvor mange arbejdspladser, der kan blive skabt.
Karl-Kristian Kruse, Maj 2015. Foto © : Nauja Møller, KNR
18. august 2017 15:13

Fiskerilovforslaget vil i følge bemærkningerne på længere sigt koste 300 millioner kroner om året.

Men penge skal ikke alene være et udgangspunkt, mener Naalakkersuisut. Det handler om, at fordele overskuddet fra fiskeriet til flere lommer, og skabe arbejde til flere indenfor fiskeriet.

Hvilket naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse gentog, da gæstede torsdagens Qanorooq.

- Det er et politisk mål, at fiskeressourcerne i vores farvande giver større afkast. Og som følge af det, vil der komme flere arbejdspladser, siger Karl-Kristian Kruse.

GE har tidligere meldt ud, at de regner med, at loven vil give færre arbejdspladser. Lønmodtagernes organisation, SIK, frygter også, at forslaget kommer til at koste arbejdspladser for deres medlemmer.

LÆS OGSÅ Siunnersuut akisussaassuseqanngitsuliorneruvoq

LÆS OGSÅ Inatsisissatut siunnersuut nangiarnarpallaarpoq

Da Karl-Kristian Kruse blev presset til at give et svar i Qanorooq torsdag aften, var han ikke i stand til at sætte et tal på, hvor mange arbejdspladser, der vil blive skabt med naalakkersuisuts lovforslag.

- Nu er loven ikke færdig, så det er ikke passende at skulle sætte tal på. Men målet er, at loven skal danne stor udvikling indenfor erhvervet, sagde naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse til torsdagens udgave af Qanorooq.