Berthelsen: Vigtigt at vi tager en debat i Siumut

I onsdags kunne KNR fortælle, at Naalakkersuisoq Erik Jensen ikke bakker op om aftalen med Danmark om finansiering af lufthavnsprojektet. Men gruppeformand Hermann Berthelsen op om sin partiformand, Nalakkersuisut formanden Kim Kielsen.
Foto © : Qeqqata Kommunia
Skrevet af Ane-Marie Petersen
14. september 2018 11:17

Men det kan være en stakket frist.

- I bakker op om Kim Kielsens formandskab?

- Kim Kielsen er formand nu, og han skal have mulighed for i ro til at søge efter koalitionspartnere, siger gruppeformanden, der vil afvente sin formands bestræbelser på at finde sammen med en samarbejdspartner, der skal sikre et flertal i Inatsisartut sammen med Siumut, Atassut og Nunatta Qitornai.

LÆS OGSÅ Erik Jensen afviste at støtte Løkke-aftale i Naalakkersuisut

LÆS OGSÅ Erik Jensen afviser splittelse i Siumut

 - Vi har endnu ingen andre tanker. Den kommende tid må vise, hvad han formår. Men det er meget vigtigt, at vi internt i Siumut tager en tilbundsgående debat.

Hermann Berthelsen fastholder sin kritik af Kim Kielsens manglende inddragelse af sit bagland i forbindelse med arbejdet med aftalen med Danmark om finansiering af lufthavnspakken

- Kim eller andre medlemmer af Naalakkersuisut burde have inddraget os mere, så vi har et bedre beslutningsgrundlag, i stedet for at gætte.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq har forladt koalitionen

LÆS OGSÅ Løkke kom med 1,6 milliard kroner til lufthavne og udvikling

Han vil dog endnu ikke forholde sig til aftalens ordlyd.

- Når vi har fået alle informationer, er jeg sikker på, at vi tager det rigtige standpunkt, siger Hermann Berthelsen.