Universitetet i Grønland bliver delt op i to institutter

Universitetet i Nuuk bliver delt op i to institutter fra 1. februar. Ifølge rektor Tine Pars, skal opdelingen gøre samarbejdet lettere mellem de forskellige uddannelser i huset.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
30. januar 2015 17:07

 

- Førhen var det et stort institut med syv forskellige uddannelser, og det har været svært, at få et fagligt og mere struktureret samarbejde imellem afdelingerne. Det samarbejde skal dels afhjælpe en god udnyttelse af læreressourcerne, dels sikre et forskningssamarbejde fremadrettet, siger rektor på Ilisimatusarfik Tine Pars.

 

De to nye institutter bliver oprettet d. 1. februar, og vil hver især bestå af fire afdelinger.

 

Instituttet for Samfund og Journalistik, vil bestå af Afdeling for Samfundsvidenskab,-  Journalistik og Sociale forhold, og Afdeling for Økonomi og Ledelse. Afdelingen for Økonomi og Ledelse vil først starte op til efteråret.

 

Instituttet for Kultur, Sprog og Historie vil bestå af Afdeling for Kultur og Samfundshistorie,- for Teologi, - for Sprog, Litteratur og Medier og Afdeling for Tolke og oversætteruddannelsen.

 

Opdelingen vil tydeliggøre afgrænsninger på forskellige fagområder og styrke hele Universitetet, mener Tine Pars.


- Jeg har ihvertfald stor tiltro til, at det bliver lettere udvikle noget sammen på de to nye institutter, hvad enten det gælder uddannelse, men også forskning.