Unge vil hjælpe unge

KRK Inua, Kalaallit Røde Korsiat, har holdt kurser for unge i tre byer. Og det er gået godt, fortæller deltagerne.
18. april 2015 12:00

Formålet med KRK Inuas kurser er, at unge skal have redskaber til at snakke med udsatte unge og rådgive dem. De unge, der har deltaget ved kurserne, er frivillige arbejdere, der brænder for at hjælpe andre unge, samtidigt med at de selv udvikler sig.
Kurserne blev afviklet i Aasiaat, Ilulissat og Nuuk. En af deltagerne fra Aasiaat Andreas Larsen, der elsker at være blandt unge, fortæller om et udbytterigt kursus.
- Det har været et lærerigt og spændende kursus. Man bliver gladere som person, når man får nogen redskaber, som man aldrig havde fået præsenteret, vi har fået en masse ny viden, fortæller Andreas Larsen, der nu kan kalde sig for rådgiver for unge.
Han brænder for at hjælpe andre, men hans interesse for frivilligt arbejde er også til gavn for ham selv.
- Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med andre unge. Jeg arbejder og min selvtillid øges af det, fortæller den unge rådgiver.

Stolte deltagere
KRK Inuas koordinator, Elisa Leth, er glad for de unges engagement i frivilligt arbejde.
- Jeg er stolt. Jeg er også rigtig glad for at kunne se de unge udvikle sig ved brug af forskellige redskaber, fortæller Elisa Leth til KNR.
Marie-Kathrine Barlaj Lyberth har lagt mærke til, at der er unge, der har behov for hjælp. Det kan være unge, der er opvokset i et hjem med alkoholmisbrug. Hun fortæller, at hun har taget kurset for at få redskaber til at hjælpe udsatte unge.
- Jeg vil være med til at gøre en forskel, og jeg vil opfordre unge og vise dem, at ens drømme kan blive til virkelighed, siger Marie-Kathrine Barlaj Lyberth.
KRK tilbyder, udover samtaler og rådgivning, forskellige aktiviteter, såsom madlavning og andre sociale aktiviteter.
Se eller gense Qanorooqs indslag om KRK Inuas kurser.