Unge særligt udsat for tuberkulose

De unge mellem 15-24 år er en af de befolkningsgrupper, der hyppigst bliver ramt af tuberkulose, og det vækker bekymring.
28. marts 2017 07:01

Selvom antallet af tuberkulose-ramte er på vej ned, er vi stadig langt fra en udryddelse af sygdommen her i landet. Det kunne vi fortælle her på KNR i sidste uge, hvor der var international tuberkulose-dag.

Man læse i den nye nationale Tuberkulose-strategi, at særligt unge og gamle er udsat for sygdommen.

LÆS OGSÅ Alle kan blive ramt af tuberkulose

Det er forventeligt, at flere ældre bliver ramt i takt med, at helbredet bliver dårligere, men det vækker bekymring hos Landslægembedet, at mange unge mellem 15-24 år bliver ramt.

- Men når det er de unge, som ellers er friske, så ved vi at de er bliver smittet for nyligt. Og det fortæller at vi har det i samfundet og det er selvfølgelig bekymrende, siger Rikki Bruun De Neergaard, der er sygeplefaglig konsulent i Landslægeembedet.

LÆS OGSÅ Tuberkulose er stadig tabu

Det viser nemlig, at der er en aktiv smittespredning af tuberkulose i befolkningen.

- Og npr der bliver ved med at dukke nogen op som vi ikke har fundet selv, sår fortæller det os, at der er nogen der ude som vi ikke har fundet. Og det er bekymrende. Og derfor vi skal være endne grundigere til, at finde den tuberkulose der er, så vi kan få tallene ned, siger Rikki Bruun De Neergaard.

Der var i alt 61 tilfælde af tuberkulose sidste år, mens der var 116 i 2010.

LÆS OGSÅ Vi er blevet bedre til at opdage tuberkulose