Unge forfattere spirer

Novellekonkurrencen "Allatta" - "Lad os skrive", har givet godt boost til unge forfattere, siden den startede i 2012. Initiativet afholdes nu for anden gang med en deadline for forfatterspirerne d. 15 november.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
23. oktober 2014 16:32

Der er stort behov for unge forfattere i landet, derfor skal de lokkes til tasterne, mener Projektleder fra NAPA, Katja Vahl. 

- Der er rigtig meget litteratur i Grønland, der er oversat fra andre forfattere, og det er også rigtig godt, men der er bare også et rigtig stort behov for at unge kan læse litteratur af andre unge fra deres egen kultur, hvor de kan spejle sig i deres egen kultur, siger Katja Vahl til KNR.  

Hun forklarer, at det handler også noget om identitetsfølelse og, hvilken identitet man føler, man har. 

- Det var ihvertfald vores erfaring fra den første "Allatta", at mange af novellerne på en eller anden måde handlede om de unge selv og deres egen hverdag, siger Katja Vahl.

 Læs også Allatta! -’ung i Grønland, ung i Verden’

Den første novellekonkurrence blev afholdt tilbage i 2012. Og det har været rigtig populært siden, hvor 37 unge i alderen mellem 15-25 skrev 20-siders noveller. 

-  Den har dækket et rigtig stort behov, og den bliver også brugt i gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner, oplyser forlægger fra Milik Publishing Lene Therkildsen.

En vinder udklækkes 
Og faktisk er der allerede kommet en forfatter ud af konkurrencerne.

En af vinderne for skrivekonkurrencen i 2012 blev Niviaq Korneliussen, og hun udgiver sin første roman i denne måned.

- Og det er jo også noget, der er med til at skærpe de unges interesse for at skrive selv og udtrykke sig skriftligt. Så på den måde får vi også nye forfattergeneration ud af det. Det er på mange felter, at det bliver rigtig frugtbart, fortæller Lene Therkildsen.

Novellekonkurrencen bliver afholdt i samarbejde med Nordens Institut - NAPA, Landsbiblioteket, ungdomsorganisationen Sorlak, Nunafonden og forlaget Milik Publishing.