Ungdomsserie skal optages i Nuuk

Ny ungdomsserie skal optages i Nuuk i foråret 2017. Serien bliver produceret af Aka Hansen, der studerer på filmuddannelsen Super16 i København.
Foto © : Klaus Georg Hansen
Skrevet af Kenneth Elkjær
09. december 2016 10:03

Aka Hansen skal sammen med fire andre studerende fra Super16 producere serien, der har arbejdstitlen "Polar". Serien skal handle om en ung, homoseksuel mand i Nuuk, der har overnaturlige kræfter. Det fortæller Aka Hansen i en pressemeddelelse.

- Den handler om en ung mand, Ivik, som forelsker sig i en jævnaldrende dansk ung mand som netop er flyttet til Nuuk. Ivik har overnaturlige kræfter og han lærer igennem sin kærlighed at beherske dem samt acceptere sig selv som han er, fortæller Aka Hansen, som er den ene af to producere på serien.

LÆS OGSÅ Aka Hansen optaget på anerkendt filmskole

Holdet bag serien, der er et midtvejsprojekt på Super16-uddannelsen, forventer at starte optagelserne i april næste år. Men først skal der skaffes penge til serien, der skal sendes på internettet.

- Vi er ret ambitiøse omkring vores projekt. Vi har et mål om at lave en webserie som både skal blive en succes for det danske publikum og selvfølgelig også for det grønlandske publikum, fortæller Aka Hansen.

Skal bruge personale og hovedrolle

Optagelserne kommer ifølge Aka Hansen til at skabe flere arbejdspladser i Nuuk.

- Produktionsholdet kommer otte personer fra Danmark, og engagerer i hvert fald 8-10 personer under optagelserne i Nuuk. Vi skal for eksempel bruge en ung mand til hovedrollen Ivik og derudover får vi naturligvis brug for folk der kan være med på den kreative side, som lysmester, make up, kostumier og produktionsfolk.

LÆS OGSÅ Ny dokumentar om Small Time Giants får dansk premiere

Udover Aka Hansen er der fire andre fra Super16 på produktionsholdet manuskriptforfatter Morten Mortensen, instruktørerne Natalia Ciepiel og Alexander Ohrt, og producer Maria Møller Christoffersen.

POLAR får premiere til oktober 2017 både i Grønland og i Danmark.