Ung mand fundet død i Illoqqortoormiut: 54-årig sigtet for drab på sin søn

OPDATERET Illoqqortoormiut Politi har sigtet far for drabet på sin søn, efter at de fredag den 23. januar kl. 22:45 fik en anmeldelse om en livløs mand i et hus i Illoqqortoormiut.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Simon Uldum -
26. januar 2015 04:21

Efter politiets ankomst blev en læge tilkaldt, og her blev det konstateret, at manden var død. Der er tale om en 27-årig mand,  som er død af knivstik. 

Politiet er nu i gang med at undersøge sagen, men mistanken er rettet mod hans 54-årige far, som er blevet anholdt og sigtet for drab. 

- Der er en familiemæssig relation mellem den forurettede i sagen og så gerningsmanden, og det er korrekt at den person, der er anholdt, er far til afdøde.

- Personen har i forbindelse med, at han er blevet fremstillet i retten, blevet præsenteret for sigtelsen for manddrab. Han nægter sig skyldig og har i retten oplyst, at han ikke har nogen erindringer om, hvad der sket den pågældende aften, siger Claus Risbjerg, som er administrationschef ved Grønlands Politi til KNR.

 

Gik trods knivstik

Faren til den dræbte mødte selv op på politistationen i fredags og fortalte, at han havde stukket sin søn med kniv. Men sønnen havde været i stand til at forlade sit hjem, skriver Ritzau.

Claus Risbjerg oplyser endvidere, at den 27-årige var i stand til at gå hen til en nabo, som tog kontakt til politiet. Politiet tilkaldte ved ankomsten en læge, men den unge mand kunne ikke reddes.

- Nu vil der blive sendt nogle medarbejdere af sted til Illoqqortoormiut, blandt andet fra Tasiilaq og fra Nuuk, og så er der tilkaldt en retsmediciner fra Danmark, der skal obducere den afdøde. Så er det forventningen, at man kan komme lidt nærmere, hvad der nøjagtigt er sket den pågældende aften, siger Claus Risbjerg. 

Derfor kan politiet på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere af hensyn til efterforskningen, ligesom motivet til drabet på nuværende tidspunkt heller ikke er klarlagt.