Ung kvinde påkørt af spritbilist

En ung kvinde blev fredag aften påkørt af en spirituspåvirket bilist i Sisimiut, skriver Sermitsiaq.ag.
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Thomas Munk Veirum
08. oktober 2017 14:20

Opdateret kl. 16.58 med oplysningen om, at landsretten har omgjort kredsrettens kendelse.

Politiet fortæller til netavisen, at de anholdt en 17-årig ung mand fredag aften efter en biljagt i byen. Den 17-årige var spirituspåvirket og kørte hasarderet, oplyser politiet til Sermitsiaq.ag.

Under sin kørsel påkørte den 17-årige en ung kvinde, der ifølge politiet blev evakueret til Dronning Ingrid Hospital i Nuuk på grund af sine kvæstelser.

Kvinden er ifølge politiet uden for livsfare.

Den 17-årige spritbilist blev anholdt af politiet, efter at han havde påkørt en elmast. Poltiet ønskede ham tilbageholdt i surrogat, men det var kredsretten i Sisimiut ikke enig i. Ifølge Sermitsiaq.ag blev manden nemlig løsladt lørdag aften, og den afgørelse har politiet kæret til landsretten:

- I anklagemyndigheden håber vi på, at man er enig i, at der bør ske tilbageholdelse i surrogat i sådan et groft forhold, siger stabschef hos politiet, Lars Kirkegaard.

I en pressemeddelelse oplyser politiet søndag eftermiddag, at landsretten har omgjordt kendelsen fra kredsretten, og politiet har derfor anholdt den 17-årige mand igen.

- Det er efter vores opfattelse en meget alvorlig sag, som kunne have haft et langt mere alvorligt udfald. Den 17-årige påkørte under sin farlige kørsel flere personer, der heldigvis ikke pådrog sig skader. Jeg er derfor meget tilfreds med landrettens beslutning, udtaler stabschef Lars Kirkegaard.