Ung grønlænder debuterer som forfatter

Vinderen for novellekonkurrencen "Allatta" i 2012 debuterer som forfatter i denne uge med sin roman 'Homo Sapienne'.
Niviaq Korneliussen
Niviaq Korneliussen Foto © : Niviaq Korneliussen/KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
24. oktober 2014 10:05

Vinderen af 'Allatta' - 'Lad os skrive' er ikke i tvivl om, hvad novellekonkurrencen har betydet for hende.

- Det var jo der det hele startede. Det var der jeg fandt ud af, hvilke muligheder jeg havde. Ikke kun med hensyn til bogudgivelse, men også med hensyn til andre samarbejdsrelationer for eksempel med Danmark, Sverige og andre lande, siger den 24-årige Niviaq Korneliussen, som har skrevet kontrakt med forlaget med Milik Publishing, efter at hun deltog i skrivekonkurrencen.

- Det er en roman om fem unge grønlandske personer fra Nuuk. Jeg fortæller om, hvor forskellige deres liv er og om, hvordan de unge fra Grønland egentlig er, siger Niviaq Korneliussen til KNR.

Læs også Unge forfattere spirer

Det er muligt at deltage i dette års novellekonkurrence frem til d. 15 november. 

Derfor opfodrer hun unge til at deltage, da det åbner muligheder for at udvikle sig som forfatter. Sidste års vinder har også et par tip til kommende deltagere. 

- Jeg vil gerne sige, at det selvfølgelig er vigtigt at de har lysten til at skrive. De kan læse teksten igen og igen, og måske få den læst af en person de kender, så de diskuterer indholdet og måske læse korrektur og alt mulig andet. 

Hendes debut roman 'Homo Sapienne' udkommer næste torsdag d. 30 oktober, og en udgivelsesarrangement vil blive afholdt samme dag i Katuaq.