Uldum: Samarbejde gælder begge veje

Formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, kritiserede i går i avisen Information Naalakkersuisut for - efter hendes mening - manglende samarbejdsvilje med oppositionspartierne.
Foto © : Demokraatit
Skrevet af Karsten Sommer
27. januar 2015 04:47

Men den kritik stiller Naalakkersuisoq for finanser og råstoffer, Andreas Uldum, sig uforstående over for.
 
- Naalakkersuisut har haft brug for tid til at sætte sig ind i hver deres områder, og for at igangsætte det arbejde der eksempelvis indebærer at sætte en finanslov op. Det er derfor, at man har tradition for arbejdsro de første 100 dage, skriver Andreas Uldum i en kommentar.
 
- Men vi glæder os til at sætte os ned med alle partier i begyndelsen af februar, for at søge et bredt forlig om finansloven for 2015. Vi ønsker et bredt forlig, for at sikre en langtidsholdbar økonomisk politik til gavn for befolkningen, samfundet og erhvervslivet, understreger han.

LÆS OGSÅ Store problemer med kommunikationen mellem Naalakkersuisut og IA

- Så jeg vil i stedet anbefale Sara Olsvig at fremme det gode samarbejde. Og ser frem til samarbejde med IA og andre partier om de kommende års finanslove. Landet har i høj grad brug for, at vi sammen får truffet de nødvendige kloge og langsigtede politiske beslutninger. Og både borgerne og virksomhederne forventer, at vi tager ansvar for dette i fællesskab, slutter Andreas Uldum.