Kommentator: Uenigheder i Siumut kan svække vælgernes tillid

Den ene stridighed eller konflikt har afløst den anden i Siumut i de seneste år. Og de gentagende uenigheder og offentlige skænderier tegner et billede af et splittet parti, hvor tumulten har varet siden det seneste formandsvalg i 2014, siger politisk kommentator Axel Jeremiassen.
Foto © : Tusagassiivit
27. april 2017 10:28

Senest har uenigheder mellem Vittus Qujaukitsoq og Kim Kielsen ført til at Qujaukitsoq mandag trak sig. Før det har Lars Emil Johansen kritiseret Kim Kielsens ledelse offentligt, Martha Lund Olsen blev fyret pludseligt og i Qaasuitsoq Syd er Siumut splittet i to.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq trækker sig

Konflikterne står i kø, og det har de gjort siden den ekstraordinære generalforsamling i 2014, vurderer politisk kommentator, Axel Jeremiassen.

- Der er politiske uenigheder eller uklarheder i partiet. Og de gør sig stadigt gældende i dag, siger Axel Jeremiassen.

Han mener, at det kan gå ud over vælgernes tillid til Siumut, hvis uenighederne fortsætter.

LÆS OGSÅ Vittus er et velkvalificeret bud som formand

- Deres troværdighed vil blive svækket og så vil det få konsekvenser, når der kommer valg, som vi har set det ved kommunalvalget fornyligt, siger han.

Og hvis Siumut skal gøre sig håb om at få ro på, så må Kim Kielsen, hovedbestyrelsen og lokalafdelingerne træde i karakter og blive enige om retningen for Siumut.

- De må simpelthen tage stilling til om den politiske situation er forsvarlig for partiet eller landet siger Axel Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Konflikterne står i kø i Siumut