Udvalg siger ja til svampe-millioner

Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg har efter et samråd godkendt, at Naalakkersuisut nu dykker direkte i Landskassen og henter 16 millioner kroner til en ekstraordinær indsats mod skimmelsvampen i den selvstyreejede boligmasse.
28. marts 2012 13:37

Udvalgets accept af bevillingen skyldes, at det er enig med Naalakkersuisut i, at der er brug for at sætte ind mod skimmelsvampen så hurtigt som muligt. Blandt andet i et forsøg på at forhindre, at ventetiden på en bolig bliver endnu længere, end den er i dag.

Men bevillingen på de 16 millioner kroner er kun en dråbe i havet og et forsøg på at løse en række akutte problemer her og nu.

En samlet løsning på skimmelsvampproblemerne her i landet kræver investeringer på mellem 3,5 og 5,5 milliarder kroner over de næste 15 til 20 år, skriver Naalakkersuisoq for Boliger, Jens B. Frederiksen blandt andet i sin ansøgning til Finans- og Skatteudvalget, som kaldte ham i samråd før godkendelsen.

Ansøgningen om de 16 millioner kroner kom efter, at Naalakkersuisut ovenpå hård kritik trak huslejestigninger i Selvstyrets INI-lejeboliger på 26 millioner kroner over to år tilbage for få måneder siden. Stigningerne var varslet til at træde i kraft 1. maj.