Udsigt til alvorlig mangel på forsvarere

Uddannelsen af autoriserede forsvarere ser ud til at halte alvorligt bagud herhjemme. Justitsministeren tøver med at handle på problemet.
Foto © : Blogtrepreneur/Flickr Creative Commons
15. november 2017 09:58

Det skriver Sermitsiaq.AG

I sidste uge advarede landsforsvarer Finn Meinel om, at der er afsat al for få penge til en ny uddannelse af forsvarere i Grønland.

LÆS OGSÅ Der er plads til forbedringer

Uddannelsen skulle være startet til foråret næste år, men det ser foreløbig ikke ud til at kunne ske på grund af manglende økonomi.

Den danske regering har ellers foreslået i sit finanslovsudspil for 2018, at retsområdet i Grønland bliver styrket med 10 mio. kroner om året det næste fire år. Men det kommer næppe til at dække beløbet til uddannelsen af forsvarere.

LÆS OGSÅ Regeringen vil afsætte 40 millioner til retsområdet i Grønland

Beløbet er nemlig tiltænkt de områder i det grønlandske retssystem, som i dag lider af et efterslæb, og alene uddannelsen af nye forsvarere vil koste omkring seks millioner kroner, siger FInn Meinel til Sermitsiaq.AG.

I et svar til folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen skriver justitsminister Søren Pape Poulsen:

- Udmøntningen af retspuljen skal ske i samarbejde med Grønlands Selvstyre, idet det herved sikres, at der foretages en prioritering af, hvilke sager på justitsområdet der er vigtigst i Grønland og derfor bør iværksættes først.

LÆS OGSÅ Beløb til retsområdet er for lavt