Tyve hærger Ilulissat - bilejere kan ende med at betale prisen

Det er vigtigt, at man som bilejer sikrer, at ens er sikret mod tyveri. Det kan nemlig ende med, at bilejere, der får stjålet deres bil, bliver sigtet.
Skrevet af Mads Pedersen
07. november 2017 09:43

Politiet i Ilulissat oplever for tiden en stigning i antallet af biltyverier. Bilerne bliver typisk brugt til at køre rundt i byen om natten, og derefter bliver de efterladt tilfældige steder. Det oplyser politiet i Qaasuitsup i en pressemeddelelse. 

- Det er særligt firmabiler, der bliver brugsstjålet for tiden, skriver politikommissær Sebastian Bech. 

Politiet vil derfor minde borgerne om at låse deres køretøjer, og at man ikke skal lade bilen stå tændt, uden at den er aflåst. 

Politiet har svært ved at fange biltyvene, da det er svært at bevise, hvem der er gernenigsmændene, da der sjældent er vidner, lyder det.  

- Det er derfor, at vi nu opfordrer borgerne til at aflåse deres køretøjer og tage nøglerne med sig. 

Bilejere sigtes

Udover at det er træls, at ens køretøj bliver stjålet og måske får skader, er det også forbundet med et kriminalretligt ansvar ikke at sikre sig, at ens køretøj ikke kan tages uberettiget i brug af andre. Med andre ord, så bliver bilejere sigtet for ikke at sikre deres biler mod tyveri. 

- Jeg kan godt forstå, at det kan virke mærkeligt for borgerne, at de bliver sigtet, når de vil anmelde deres bil stjålet, men bestemmelsen skulle gerne medvirke til at gøre det så svært for biltyvene som muligt – så begrænser vi også risikoen for, at bilerne benyttes af en hash- eller alkoholpåvirket person, oplyser Sebastian Bech.