Justus Hansen: Tvivler på om 150 millioner er nok

Danmark afsætter over de næste fem år 150 millioner kroner til oprydningen af en stribe forladte militæranlæg i Grønland, men næstformand for Inatsisartuts udenrigs- og sikkerhedspolitiskudvalg tvivler på, at det er nok.
Foto © : KNR
14. juni 2017 20:27

Justus Hansen (D) er glad for dagens aftale, som sikrer penge til at rydde op efter USA's forladte militæranlæg i Grønland.   

- Det er jeg sådan set glad for, men 150 millioner ved jeg ikke, hvor meget det egentlig forslår, sådan lød det fra næstformanden for udenrigs- og sikkerhedspolitiskudvalg i aftenradioavisen.

LÆS OGSÅ Danmark klar med 150 millioner til at rydde op efter USA

Der er mindst 32 steder rundt omkring i landet, hvor det trænger til at blive ryddet op. Ifølge Justus Hansen har udenrigs- og sikkerhedspolitiskudvalg derfor foreslået, at der skal udarbejdes en prioriteret liste over de steder, hvor der er mest forurenet.

- Og så gå ud fra den, og starte der, hvor der er mest forurenet, siger Justus Hansen.

LÆS OGSÅ Kielsen glæder sig over at Danmark tager ansvar

Ved ikke om det er nok

Formanden for udenrigs- og sikkerhedspolitiskudvalg, Ane Hansen, vil derimod ikke sige om de 150 millioner kroner er nok.

- Men jeg hørte, at statsministeren lovede, at arbejdet med oprydningen efter amerikanerne på kysten samt Camp Century er med hensigt på at færdigøre opgaven. Det løfte er meget vigtigt, og vi stoler og tror på, at når de begynder med oprydningen, så vil de gennemføre det, siger Ane Hansen (IA) i aftenradioavisen.