Tusinder af døde lomvier skyllet i land i Alaska

Fund af tusindvis af døde lomvier i Alaska skaber frygt for en mulig begyndende katastrofe blandt havfugle.
Foto © : Blake Matheson/Flickr Creative Commons
07. januar 2016 09:55

I det sydlige Alaska, langs kysten af Prince William Sund, er der fundet mange døde lomvier på strandene. Det er især ved den lille havneby Whittier, nær den alaskanske olierørledning.

Her er der siden midten af december fundet lige ved 8000 døde lomvier på stranden … det er omkring fem døde lomvier pr. meter.

USAs geologiske undersøgelser leder nu også andre steder langs kysten efter flere døde lomvier.

John Piatt, naturbiolog ved USAs geologiske undersøgelser, udtaler til Alaska Dispatch at de mange døde fugle er det værste han nogensinde har set.

Det vides ikke bestemt hvad der har forårsaget de mange dødsfald, men John Piatt bemærker at de fisk, som lomvier normalt lever af, nu svømmer længere nede i vandet, fordi vandtemperaturerne er steget på grund af klimaforandringer.

- Men årsagen kan også være en eller anden epidemi, som vi endnu ikke kender. Desuden har der været mange storme, som har kunnet få lomvierne ud af kurs, slutter John Piatt.

Et er sikkert, nemlig at de fugle der bliver fundet er meget tynde og afmagrede, så det kunne se ud til at de er døde af sult og udmattelse.

Flere steder langs kysten prøver hjælpeorganisationer at redde de lomvier, der endnu lever, og hjælpe dem tilbage i naturen.