COP 21 Trump trækker USA fra klimaaftalen

Præsident Donald Trump trækker USA ud af Paris-klimaaftalen, skriver Reuters med henvisning til onlinemediet Axios. Axios citerer to uidentificerede kilder med direkte viden om beslutningen.
Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
31. maj 2017 10:50

Også tv-stationen CBS rapporter, at USA trækker sig fra aftalen med henvisning til kilder i Det Hvide Hus.

Kilderne siger, at detaljerne om den amerikanske udtræden er ved at blive besluttet af et lille hold i Trump-administrationen.

En beslutning om at forlade Paris-klimaaftalen vil være det mest markant brud, som Trump kan gennemføre i forhold til Obama-æraens klimapolitik.

Paris-aftalen fra 2015 lægger op til, at klodens opvarmning skal holdes under maksimalt 1,5-2 grader. Men aftalen er i sig selv utilstrækkelig til at nå målet, og den er ikke juridisk bindende.

Trump har tidligere kaldt klimaforandringer "et svindelnummer", der er opfundet af Kina. Han truede i sin valgkamp med at trække USA ud af aftalen.

Under G7-topmødet i sidste uge nægtede Trump at støtte Paris-klimaaftalen. Han tweetede derefter, at han ville træffe beslutning i sagen i denne uge.

De øvrige lande i G7 har dybt beklaget Trumps holdning.

- Statscheferne og regeringscheferne i Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og Storbritannien samt EU-præsidenten og formanden for EU-Kommissionen bekræfter deres stærke forpligtelse til hurtigt at implementere Parisaftalen, hed det i sluterklæringen fra G7-topmødet på Sicilien.