Trofæjagt kræver høj service

Skrevet af Karsten Sommer
14. januar 2005 16:20

Landsstyret har planer om at indføre trofæjagt på isbjørne.

Isbjørnene er der, trofæjægerne står også klar rundt omkring i verden, nu gælder det bare om at få uddannet de grønlandske fangere, så de kan yde en service som tilfredsstiller deres krævende kunder. Mads Skifte fra Greenland Tourism fortæller hvad god service vil sige:

-God service vil sige at turisten rejser tilbage til sit hjemland med et smil. Tilfreds. Det er den enkleste måde at sige det på. Det betyder at guiden har leveret det, der er blevet lovet inden man modtog turisten.

-Trofæjægeren har for det meste masser af penge. Og de er vant til at blive serviceret på et højt niveau. De har f.eks. tidligere været i Sydafrika på en luksusrejse og har fået serveret det hele på et sølvfad. Så selvom de nu er taget til Grønland, forventer de at blive serviceret som de er vant til.

-Eksempelvis indkvarteringen, den behøver ikke være luksuriøs, men der skal være rent og pænt og guiden skal være opmærksom på at levere det turisten kræver.

Til efteråret arrangerer Greenland Tourism i samarbejde med Qaanaaq kommune et kursus for de lokale fangere. Udover almindelig service skal de nemlig også bl.a. lære at behandle trofæet korrekt.

-Det er meget vigtigt at trofæet, som turisten tager med sig til sit hjemland, kan holde til at være et varmt sted i længere tid. Det betyder at det skal være præpareret ordentligt. Ellers kan trofæet gå tabt og rådne op.

-Derfor arrangerer vi et kursus i Qaannaaq til efteråret, hvor vi vil invitere interesserede fra byen og bygderne, og der vil de så lære hvordan man trofæpræparerer, siger Mads Skifte.