Troede det var selvmord

Under retssagen om manddrab og usømmelig omgang med lig i Landsretten torsdag fremgik det, at politiet i første omgang troede den afdøde 62-årige mand havde begået selvmord.
Foto © : KNR Inge S. Rasmussen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
20. juli 2017 14:48

I Landsretten var det fra klokken ni torsdag morgen primært senioranklager Tobias Berg, der førte ordet i anke-sagen om manddrab og usømmelig omgang med lig.

Han fremlagde dommen fra Qaasuitsup Kredsret og henviste til den tidligere bevisførelse, da sagen blev behandlet i foråret. I den forbindelse fremlagde senioranklageren dokumenter, herunder anmeldelsesrapport, ligsynsrapport og obduktionsrapport.

LÆS OGSÅ To mænd filmede drab

Det fremgik af formiddagens fremlæggelse, at fundet af den afdøde 62-årige mand i første omgang blev vurderet som selvmord af politiet. Senere opstod mistanken om kriminel handling ved ligsyn og obduktion, og efterforskningen førte til at de to mænd på henholdsvis 33 og 39 år blev anholdt og sigtet.

Kredsretten dømte tiltalte skyldig og en foranstaltning på anstaltsbringelse i syv år, hvilket straks blev anket af tiltalte, som erklærede og stadig erklærer sig uskyldig, bekræftede hans forsvarer Finn Meinel.

Landsretten skal torsdag og de følgende dage vurdere, om der er bevis for anklagerne. Torsdag var der afhøring af de to mænd, fredag er afsat til vidneafhøringer og sagen forventes afsluttet mandag med procedurer fra forsvarer og anklager.

LÆS OGSÅ Politiet søger vidner efter drab på 62-årig i Ilulissat

LÆS OGSÅ 33-årig sigtet for drab i Ilulissat