Foto: Laura Goins/Flickr Creative Commons

Trist fængselsstatistik i Nunavut

Tal fra Statistics Canada viser, at i forhold til indbyggertallet er flere fængslet i Nunavut og Northwest Territories end i resten af Canada.

Samtidig viser tallene også, at der i gennemsnit er flere fængslet i Nunavut og Northwest Territories i forhold til antallet af borgere end i for eksempel Rusland, Brasilien, Sydafrika og i resten af G-20-landene.

Det skriver CBC North på sin hjemmeside.

Hvis ovennævnte territorier var suværene uafhængige lande, ville Nunavut ligge nummer to på listen over G-20-lande med flest fængslede efterfulgt af Northwest Territories på tredjepladsen, Rusland på fjerde- og Yukon på femtepladsen.

Kun USA overgår alle andre lande i G-20 med flest i fængsel set i forhold til indbyggertal. I Yukon var 94 personer og i Northwest Territories 189 personer og i Nunavut 136 personer sidste år enten i fængsel, varetægtsfængslet eller ventede på at få deres sag prøvet i retssystemet.

Antallet af folk i fængsel i som er registreret i Statistics Canada inkluderer også sigtede mistænkte, som venter på deres retssag.

Advokat Caroline Wawzonek fra Yellowknife i Northwest Territories har tidligere sagt til CBC News, at det er en af grundene til de høje tal fra Nunavut og Northwest Territories.

Kommentarer

inatsisartut_forarssamling_2017_nils_baum_bureau_for_inatsisartut.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!