Transparency Greenland: Aleqa misbruger sin magt

Det er korruption og nepotisme. Så klar er meldingen fra antikorruptionsforeningen, Transparency Greenland, om Aleqa Hammonds brug af offentlige midler.
Anita Hoffer, Transparency Greenland Foto © : KNR
Skrevet af Jens Thorin
30. september 2014 07:42

- Det der optager os, det er at hun har en stilling, og at hun på den måde misbruger den magt som hun har. Vi har brug for at have nogle politikere, der er rollemodeller, hvis vi skal korruption og nepotisme til livs.

- Hvis hun gør det, så er der stor risiko for at andre tænker "hvis hun må, så må vi også", og det er det vi synes der er problemet, siger formand for Transparency Greenland, Anita Hoffer til KNR.

Af Revisionsudvalgets pressemeddelelse fremgår det, at Aleqa Hammond har brugt Landskassen penge til køb af private flybilletter, hoteludgifter til sin familie, herunder betaling for restaurant og minibar. Aleqa Hammond har også benyttet Hans Egedes Hus til en privat fest.

Misbrug af betroet magt for egen vindings skyld

- Det er en meget alvorlig sag. Hvis man kigger på definitionen af korruption, så er det misbrug af betroet magt for egen vindings skyld, så derfor ser vi selvfølgelig alvorligt på sådan en sag som denne her, siger formanden for antikorruptionsorganisationen i Grønland.

Formand for revisionsudvalget, Aleqa Hammond partifælle i Siumut, Kristian Jeremiassen fastslog lørdag, at der er tale om et lovbrud, når naalakkersuisutfomranden har brugt Selvstyrets penge til private formål, også  selvom allerede Aleqa Hammond har betalt sit mellemværende tilbage.

Og Anita Hoffer betegner det som magtmisbrug.

- Det er ikke i orden, at hun på den måde tilegner sig nogle helt særlige privilegier. Vi mener, at hun på den måde misbruger sin betroede stilling og sin magt, siger Anita Hoffer.

 

OVERBLIK OVER ALEQA HAMMOND-SAGEN

LÆS OGSÅ Kuupik: Naturlig konsekvens af denne her sag
LÆS OGSÅ Kuupik V. Kleist træder ud af Inatsisartut

LÆS OGSÅ Koalitionsrokade nummer tre på vej

LÆS OGSÅ Oppositionen kræver Aleqa-sagen på dagsordenen

LÆS OGSÅ Ekspert: Jeremiassen bliver kongemager på tirsdag

LÆS OGSÅ Kruse "accepterer ikke" kassekreditsag

LÆS OGSÅ Kristian Jeremiassen forudser mistillid mod Aleqa Hammond

LÆS OGSÅ Kuupik erkender gæld for nytårstur

LÆS OGSÅ Inuit Ataqatigiit: På tide med et valg

LÆS OGSÅ Kuupik erkender gæld for nytårstur

LÆS OGSÅ På brandslukning i koalitionen

LÆS OGSÅ Hammond: Det er rejsebureauets fejl

LÆS OGSÅ Aleqa har misbrugt landskassen