Topfolk mistænkt i stor narkosag

Formanden for Venezuelas nationalforsamling mistænkes af amerikanske myndigheder for sammen med andre topfolk i det latinamerikanske land at være involveret i handel med kokain og hvidvaskning af narkopenge, det skriver avisen Wall Street Journal.
Skrevet af Ritzau
20. maj 2015 15:44

De føderale anklagere i Miami og New York er sammen med det amerikanske narkopoliti i gang med at undersøge påstande om, at højtstående personer i Venezuela er involveret i smugling af kokain til Nordamerika.
    
Myndighederne i USA har indledt efterforskningen på baggrund af informationer fra tidligere kokainsmuglere, afhoppere fra det venezuelanske militær samt folk, der har været tæt på magtens centrum i landet.
    
Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, er ikke omfattet af undersøgelsen. Men det er en af Maduros allernærmeste medarbejdere Diosdado Cabello.

Han er ud over at være præsident for parlamentet også næstformand for det regerende socialistparti, og han lagde i sidste måned sag an mod over 20 lokale journalister for bagvaskelse, fordi de havde sat hans navn i forbindelse med narkohandel.

En kilde fra det amerikanske justitsministerium siger til Wall Street Journal, at Diosdado Cabello er "hovedmålet for efterforskningen." /ritzau/Reuters