PITUFFIK Tiltag skal skabe klarere ansvarsfordeling

Departementschef Søren Hald Møller forklarer, at Spiermann-rapporten har medført flere ændringer for at undgå lignende fejl i fremtiden.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
16. januar 2016 15:45
Versionist Mads Lynge

Som naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq i går meldte ud, siger også Departementschefen for Formandens Departement Søren Hald Møller, at der ikke sker fyringer i kølvandet på Spiermann-rapporten..

Det oplyser Søren Hald Møller i en e-mail til KNR.

Læs også PITUFFIK Qujaukitsoq freder embedsmænd

Spiermann kritiserer i sin rapport, at udenrigsdirektoratet både skulle holde Naalakkersuisutformanden og sin departementschef orienteret. Det har været med til at vanskeliggøre at få fastslået, hvem der havde ansvaret, da det gik galt med udbudsbetingelserne.

Søren Hald Møller understreger i den sammenhæng, at der allerede er gennemført en række tiltag, som skal skabe større klarhed i ansvarsfordelingen mellem Udenrigsdirektoratet og Formandens departement.

Læs også PITUFFIK Modstridende forklaringer om Hardenbergs involvering

Selvom rapporten slår fast, at et stort arbejdspres kan havde været årsag til, at man overså de ændrede udbudsregler og derefter godkendte dem, mener Søren Hald Møller ikke, at embedsværket generelt er underlagt så stort et arbejdspres, at det kan begrunde, at man ikke sikrede sig, at man havde et mandat til at godkende de nye udbudsregler.

Departementschef Søren Hald Møller slår dog fast, at der ifølge undersøgelsen ikke er noget, der tyder på, at embedsmændene bevidst forsøgte eller ønskede at afskære en politisk beslutningsproces.

Læs også PITUFFIK IA: Aleqa kan ikke løbe fra ansvaret

Læs også OVERBLIK Sagen om den mistede Pituffik-servicekontrakt