Tillidsmand tilgivet

Det var ikke tillidsmanden på A1, men sundhedsvæsnet der handlede forkert i sag om ytringsfrihed. Det erkender departementschef.
25. oktober 2014 14:18

Der var for stramme rammer for ytringsfriheden, på Droning Ingrids Hospital, da en tillidsmand fik en advarsel for at udtale sig til pressen. Det siger konstitueret departementschef for Sundhed og Infrastruktur Julie Wilche Præst til avisen Sermitsiaq.

Hun har derfor besluttet at trække advarslen tilbage.

Læs også Myndighed tog fejl: Ansat måtte gerne udtale sig negativt

Læs også Håndbog skal guide dig og mig i vores ret til ytre os

Det sker efter Inatsisartuts ombudsmand Vera Leth kom med en meget klar kritik af sundshedsvæsnets håndtering af sagen på afdelingen A1.

- Det er efter min opfattelse helt oplagt, at medarbejderen ikke med sine ytringer har overtrådt sin tavshedspligt, skrev ombudsmanden således i sin afgørelse af sagen.

Den konstituerede departementschef sad ikke selv i stolen, da advarslen blev givet, men hun gør det overfor Sermitsiaq klart, at ombudsmandens afgørelse giver stof til eftertanke efter et beklageligt sagforløb.

- Det står med Ombudsmandens afgørelse klart, at der er vide grænser for offentligt ansattes ytringsfrihed. Og det skal vi som arbejdsgiver altid værne om, siger Julie Wilche Præst til Sermitsiaq.