Tidligere admiral i spidsen for Arktisk Råd

Admiral Robert Papp er manden, der i praksis skal lede Arktisk Råd til dagligt under de næste to års amerikanske lederskab. I sidste uge besøgte admiralen Montreal, hvor han blev interviewet af KNR om USA's planer for Arktisk Råd i den kommende periode.
Foto © : US Coast Guard
17. juni 2015 09:44

Det er nu USA's tur til at lede Arktisk Råd.

USA's udenrigsminister, John Kerry, er formanden for Arktisk Råd, men han har udnœvnt admiral Robert Papp til at blive USA's specielle repræsentant til de arktiske egne og derfor ham, der vil lede Arktisk Råd dagligt.

I et interview med KNR forklarede admiral Papp, at han har tre prioriteter for de nœste to år som leder af Arktisk Råd.

Hans første prioritet er, at oplyse amerikanere om de arktiske egne og om klimaforandring. Noget de fleste amerikanere ikke kender meget til. Han vil isœr satse på, at ungdommen skal lœre de arktiske egne at kende.

Det ligger også admiral Papp meget på sinde, eftersom han har vœret kommandant i den amerikanske kystpatrulje, at gøre sejlads i de arktiske have langt, langt mere sikker.

Han vil derfor støtte eftersøgning- og redningssystemer, så skibe kan sejle i større sikkerhed og maritime katastrofer kan undgås i de arktiske farvande.

Som den tredje prioritet udtalte admiral Papp til KNR, at det er vigtigt, at USA udviser et stærkt lederskab i de næste to år.