Thomas tabte i boliglotteriet

05. januar 2005 11:05

Efter kun syv måneder i Grønland siger kontorchef Thomas Maschoreck og hans familie i Nuuk tak for denne gang og vender tilbage til Danmark. Årsag… han var uheldig i boliglotteriet. Et lotteri, som han sammenligner med en restaurant, hvor kunderne ikke må vente mere end højest nødvendigt på deres mad og derfor serverer den første den bedste ret kokken har færdig. Hvis de så ikke kan lide den må de selv se om de kan finde en der vil bytte mad med dem.

- Nu tager vi til Danmark fordi vi ikke vil tage chancen i boliglotteriet en gang til, siger kontorchefen, der kom til med forventningen om at han og familien kunne bo i rolige og fredelige omgivelser i Nuuk.

- Stramningerne har medført, at vi har boet fem forskellige steder i løbet af syv måneder. Fra dag et løb vi ind i lønningsdagsproblematikken med larm til langt ud på natten, fortæller Thomas Maschoreck.

Han mener, at det grundlæggende problem er den totale mangel på frihed til at vælge.

Thomas Maschoreck foreslår en løsning a la andelsboligmodellen. Her har nr. et på ventelisten ret til at sige nej til et tilbud uden at ryge ud af ventelisten og stadig blive spurgt næste gang en lejlighed er ledig.