Telepost: Networking er mere end GE

Telepost, landets tredjestørste virksomhed, er stor nok til at kunne klare sig uden et medlemskab af Grønlands Erhverv.
30. marts 2015 17:31

Tidspunktet for Teleposts udmeldelse af Grønlands Erhverv i fredags er tilfældigt, siger Montgomery Andersen til KNR.

Det har ikke noget at gøre med, at koalitionspolitikere flere gange på det seneste har langet ud efter arbejdsgiverforeningen og kaldt dem politisk partiske.

- Jeg har ikke kendskab til, at der har været nogen dialog eller noget politisk pres på os. Jeg vil sige, at det er den årlige kontingentudgift på en halv million kroner, som vi har vurderet, vi ikke får nok ud af, siger konstitueret direktør i Telepost, Steen Montgomery-Andersen, til KNR.

Læs også TELE trækker sig fra Grønlands Erhverv

 

Taler fint med Naalakkersuisut

Han er ikke bange for at miste muligheden for at påvirke magthaverne, når virksomheden dropper medlemskabet af Grønlands Erhverv. Telepost er nemlig på fin talefod med politikerne, siger Steen Montgomery-Andersen

- Vi har en udemærket kommunikation med Naalakkersuisut og Departementet for Infrastruktur, så det er jeg ikke bange for.

 

Mange andre virksomheder bruger arbejdsgiversforeninger som Grønlands Erhverv til at forhandle overenskomster. Men Telepost kommer ikke til at savne Grønlands Erhverv til at lave faglige forhandlinger, fordi man blot følger lønudviklingen i Selvstyrets overenskomster, siger konstitueret direktør, Steen Montgomery-Andersen.

Læs også GE ærgrer sig over farvel til Tele-Post

 

Fortsætter i Dansk Industri

Den konstituerede teledirektør siger, at der er mange andre måder at networke på end at være medlem af det tidligere GA. 

- Networking i Grønland består jo af rigtig mange ting, og der er andre muligheder end at være medlem af Grønlands Erhverv.

Telepost bliver dog ved med at være medlem af foreningen CSR Greenland, som har til huse hos arbejdsgiverforeningen. Kommunikationsvirksomheden beholder også medlemskortet hos Transparency International Greenland, UN Global Compact og - som for mange måske er en overraskelse - Dansk Industri, den måske mest magtfulde arbejdsgiverorganisation i Danmark.

- I Danmark er vi medlem af Dansk Industri, og vi er også ved at tage op, om vi fortsat skal være medlem der, slutter han.