Tele-Post skal give større afkast

Selvstyret skal i de kommende år tjene flere penge på deres ejerskab af Tele-Post, det kom frem på torsdagens generalforsamling.
08. juni 2017 14:15

Her blev det besluttet, at der skal udbetales 82 millioner kroner i udbytte til Selvstyret fra sidste års overskud. På generalforsamlingen slog bestyrelsesformanden også fast, at der de kommende to år skal udbetales endnu mere i udbytte. I årene 2017 og 2018 skal selskabet således udbetale 50 millioner kroner mere, altså 132 millioner kroner i udbytte om året.

Desuden kom Stine Bosse også ind på de store forbedringer af infrastrukturen, som fra 1. december ifølge formanden skal give bedre adgang til internettet.

Forbedring af infrastruktur

Sidste år besluttede bestyrelsen i Tele-Post, at selskabet skal investere cirka 800 millioner i at forbedre teleinfrastrukturen langs vestkysten.

Det betyder, at søkablet skal forlænges til Aasiaat, og derfra til Ilulissat skal der etableres en radiokæde med høj kapacitet.

Desuden blev det besluttet at forlænge den nuværende radiokæde fra Uummannaq til Upernavik. Målet er, at 92 procent af Grønlands befolkning frem mod 2020 får samme adgang til internettet som i Nuuk.

Resten af landet er ikke glemt

Det blev også slået fast, at man ikke har glemt Nord- og Østgrønland, som i dag er afhængige af satelitter. Når radiokæden bliver udvidet til Upernavik, så bliver der frigivet satellitkapacitet til gavn for borgerne Qaanaaq, Ittoqqortoormiit og Tasiilaq.