Teater i Aalborg fokuserer på byens grønlændere

Aalborg Teater søger grønlændere og personer med relation til Grønland til en teaterforestilling, der skal sætte fokus på det grønlandske mindretal i Aalborg.
Foto © : Aalborg Teater
09. april 2015 11:20

Det sker på Aalborg Teaters Borgerscene.

Konceptet på Borgerscenen er at inddrage almindelige borgere og deres fortællinger, som dem, de er. Det vil sige med deres egne historier og personligheder uden indblanding af fiktion eller omskrivning af historierne. Det er kun selve fortællingerne, der bliver sat ind i teatrets kunstneriske rammer.

Hos Aalborg Teater håber chefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led, at det vil give et indblik i en særlig befolkningsgruppe.

- Vi håber, at forestillingen kan udvide tilskuerens horisont og bidrage til, at vi alle bliver bedre til at forstå, hvad det vil sige at være kaalallit Aalborgimiittut – grønlænder i Aalborg.

- Vi er meget nysgerrige efter at høre mere om, hvor forskelligartede vore grønlandske medborgere er, og hvordan de oplever det at stå et sted midt i relationen mellem Grønland og Danmark.

Læs også Grønlandsk deltagelse i 'Jeppe på bjerget'

Der bor ca. 1600 grønlændere i Aalborg, og nogle af dem, håber teatret, vil møde op til informationsmøder om projektet den 16. april på henholdsvis værestedet Tamassa og på selve teatret.

Selve forestillingen vil få premiere til efteråret.