BILLEDER Tasiilaq holdt fakkeloptog efter tragedier

Befolkningen i Tasiilaq er hårdt påvirket af to selvmord og et mord i løbet af blot en uge. Mandag aften blev der arrangeret fakkeloptog i byen, hvor omkring 200 borgere deltog i arrangementet, der blev afsluttet med fællessang foran kommunens kontor.
Skrevet af Jaaku Lyberth
17. januar 2017 21:56

Som en del af afslutningen på optoget fortalte en 11-årig pige, hvordan hun fandt sit storesøster, der har begået selvmord.

Historien påvirkede mange af de fremmødte stærkt, fortæller formanden for lokaludvalget, Ole Nûko.

Han mener, at forebyggelse samt ansættelse af psykologer og afholdelse af alkoholfrie arrangementer i byen er løsningen på de problemer, Tasiilaq står overfor. Han er dog ikke enig med Inatsisartut-medlem Mala Høy Kúko i, at et decideret forbud mod alkohol er vejen frem.

- Lukning for salg af spiritus er ikke løsningen. Når salget af spiritus har været lukket, og åbnes igen, så har folk travlt med at drikke sig fulde, siger formanden for lokaludvalget.

LÆS OGSÅ Kriseberedskab i Tasiilaq får ekstra hjælp fra Nuuk

De to selvmord og drabet i Tasiilaq har givet anledning til en masse kommentarer på Facebook og ifølge Ole Nûko er der netop brug for debat om problemerne i byen. Han mener, der bør afholdes debataftener for at tale om de tragiske begivenheder, byen har været ramt af.

Mandag rejste borgmester Asii Chemnitz Narup til Tasiilaq på grund af den ulykkelig situation. Selvom der ikke er nogen hurtige løsninger, slår Ole Nûko fast, at han ikke mener, at forebyggelsen af selvmord i Tasiilaq er god nok. Der er stadig for mange selvmord, og han efterlyser en psykolog til byen.

Se billeder fra fakkeloptoget over artiklen