Sermersooq: Tal med børn om fremmede

Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer forældre til at tale med deres børn om fremmede efter en episode på én af kommunens skoler.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
24. april 2017 07:21

Efter en episode på Ukaliusaq-skolen (USK) i Nuuk hvor to mænd angiveligt forsøgte at lokke elever ind i en bil med penge, opfordrer kommunen alle forældre til at tage en snak med deres børn om at sige nej til fremmede. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen forsøgte to mænd angiveligt at lokke i alt fire elever fra USK ind i deres bil ved at tilbyde dem penge på skolens parkeringsplads. Heldigvis var eleverne vågne, og mændene havde ikke held til at gennemføre deres intentioner.

Skolechef: Budskabet skal gentages så mange gange som muligt

- Vi ser på episoden med stor alvor, siger Jesper Madsen, skolechef i Kommuneqarfik Sermersooq og fortsætter:

- Personalet har samtidig gennemgået med børnene, hvor vigtigt det er altid at sige nej til fremmede, hvis en lignende situation opstår. Vi vil på samme tid gerne opfordre alle forældre til hurtigst muligt at tale med deres børn om, at man aldrig går med fremmede. Det er vigtigt, at børnene får budskabet gentaget så mange gange som muligt fra både skole og forældre, siger Jesper Madsen.

Skolen har været i løbende kontakt med politiet om, hvordan sagen håndteres bedst muligt, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.