Syv personer dømt for at indsmugle hash

Syv personer blev torsdag dømt for i alt 16 tilfælde af indsmugling af hash til Grønland.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Hash Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
01. december 2016 16:53

Sermersooq Kredsret afsagde torsdag dom over de syv tiltalte i en stor sag om indsmugling af hash, og de alle syv kan se frem til anstaltsanbringelse for deres forbrydelse. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Foruden anbringelse fik den formodede bagmænd konfiskeret mere end 600.000 kroner, som han har tjent på indsmugling af hash.

De dømte har i alt smuglet 12 kilo hash ind i Grønland ved at sende det med pakker, men også ved at rejse til Grønland med hash i bagagen.

Politiet kom på sporet af de syv, da toldere fandt en pakke med fire kilo hash. Det førte til en politiefterforskning, som torsdag endte ud i domme til de syv for i alt 16 tilfælde af indsmugling af hash.

Men de syv personer, der blev dømt til anbringelse torsdag, er ikke de eneste, der er straffet for indsmuglingen. Fem personer har fået bøde for at have indsat mindre kontantbeløb til nogle af de tiltalte, på trods af, at de vidste, pengene stammede fra hash.

Hos politiet er der glæde at spore efter dommen:

- Vi er naturligvis tilfredse med, at retten er enige med os i vurderingen af skyldsspørgsmålet, da der er tale om en meget alvorlig sag. Vi er i denne sag gået efter alle de involverede, så det er vigtigt at gøre opmærksom på, at det altså også er strafbart eksempelvis at overføre penge til andre, hvis pengene stammer fra salg af hash eller skal bruges til køb af hash, siger Ulloriaq Grønvold, politiassistent og mødende anklager i sagen, i pressemeddelelsen.

Den formodede bagmand har anket dommen til Grønlands Landsret.