Sundhedsvæsnet har fået ny cheflæge

Sundhedsvæsenet har fået ny cheflæge. Hun hedder Assia Brandrup-Lukanow og kommer fra Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospital Glostrup i Danmark.
Foto © : Naalakkersuisut
21. juli 2017 12:57

- Jeg er meget glad for ansættelsen af Assia Brandrup-Lukanow som cheflæge. Hun er fagligt velfunderet og kan med sin flair for politiske organisationer og sin udviklingsorienterede tilgang bidrage positivt til sundhedsvæsenets fortsatte udvikling med fokus på patienternes og de ansattes trivsel, fortæller styrelseschef Malene Marie Nielsen.

Den nye cheflæge er oprindeligt fra Tyskland og uddannet psykolog og speciallæge i samfundsmedicin. Hun har mange års ledelseserfaring fra blandt andet verdenssundhedssorganisationen, WHOs afdeling for familiesundhed.

Vikariat i Grønland

I sommeren 2016 vikarende Assia Brandrup-Lukanow som regionslæge i Region Kujataa.

Den nye cheflæge ankom i denne uge og er i fuld gang med at lære
organisationen, kollegaer, medarbejdere og procedure godt at kende.

LÆS OGSÅ Cheflæge: Stor udskiftning af læger er ikke tilfredsstillende

- Jeg er blevet taget rigtig godt imod. Det Grønlandske Sundhedsvæsen er et sundhedsvæsen, der er langt fremme fx hvad angår brugen Telemedicin. Jeg ser frem til at bidrage til udviklingen mod målet om at blive et fremtidssikret sundhedsvæsen, som svarer til borgerens behov for tryg og professionel behandling, siger Assia Brandrup-Lukanow.