Sume-filmen vises for første gang i Nunavut

Beboerne i Nunavuts hovedstad, Iqaluit, bliver som de første i Inuit-Canada mulighed for at se dokumentarfilmen SUME - LYDEN AF EN REVOLUTION. Det sker ved en visning i byens biograf onsdag.
Foto © : SUME-dokumentaren
23. februar 2015 16:39

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget længe har ledt efter en mulighed for at vise Sume-filmen for inuit-befolkningen i Canada. Vi deler så meget både historisk og kulturelt med dem, og vi har hørt, at Sumes musik også har været bredt kendt i Nordcanada.

- At vi også sammen med dem er del af et meget lille sprogfællesskab, gør det så meget mere oplagt, at Sume-filmens første færd i Nunavut bliver i forbindelse med en sprogkonference. Jeg har selv kæmpet med mit grønlandske sprog, og Sume-filmen har også for mig været en udfordring, fordi det var vigtigt for os, at alt skulle være på grønlandsk. Det glæder jeg mig til at dele med gæsterne på konferencen, udtaler Inuk Silis Høegh.

Læs også Filmentusiaster i Berlin elsker Sume

Filmens instruktør Inuk Silis Høegh er gæst ved sprogkonferencen "Inuugatta", som begynder i morgen i Iqaluit.

Læs også Sume-film udtaget til verdens største filmfestival

SUME - LYDEN AF EN REVOLUTION bliver vist med engelske undertekster i Iqaluits biograf onsdag den 25. februar kl. 18:30. Dagen forinden bliver den vist for eleverne på Inuksuk High School.