Studenter vil sætte fokus på Arktisk

Interessen for Arktis vokser, derfor er studerende i København gået sammen om at skabe et netværket ISUMA, der skal øge kendskabet til området.
26. marts 2015 15:15

Et nyt initiativ skal være med til at sætte større fokus på viden om Arktis og muligheden for at få job med relation til Arktis. 

Det sker med et oprettelsen af et nyt studenterforum ISUMA, der er opstået i København.

- Vi har stiftet det her forum, fordi vi oplever her i København, at der er stor interesse for forskellige emner eller problemstillinger, der vedrører lande i Arktisk, siger Ortu Mørch Olsen, som selv studerer Eskimologi og Arktiske Studier ved Københavns Universitet.

LÆS OGSÅ Canadas første arktiske universitet på vej

Formålet med initiativet er "at skabe relationer mellem universiteter og andre institutioner, som behandler arktiske emner med fokus på Grønland."

Netværket skal også være med til at udbrede viden og lave forskning i og om det arktiske område.

- I forhold til jobmarkedet og erhvervsmulighederne i dag, så er de begyndt at åbne rigtig meget op for Arktisk. Så er der en stor interesse  i de forskellige virksomheder og institutioner, der arbejder med Arktisk, siger Ortu Mørch Olsen, som er en af de studerende, som står bag initiativet.

Første møde i ISUMA finder sted i Det Grønlandske Hus i København torsdag, hvor fire studerende fra forskellige faggrupper vil holde oplæg om et særligt forskningsprojekt.