Stort turismepotentiale i Grønland

Det nye medlem af Visit Greenlands bestyrelse Arni Gunnarsson ser frem til sammen med de andre bestyrelsesmedlemmer at arbejde for at fremme turismen i landet.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
23. juni 2016 05:01
Versionist Bibi Nathansen

Siden 2005 har han været administrerende direktør for det islandske flyselskab Air Iceland, og har også seks års erfaring som formand for den islandske rejsebureauforening med i bagagen.

- Jeg håber, at jeg kan bidrage med min viden og erfaringer fra Island, som er relevant for udviklingen af turismen i Grønland, siger Arni Gunnarsson til KNR.

Læs også Erfaren luftfartsmand i bestyrelsen for Visit Greenland

De sidste år har landet oplevet en stigning i antallet af turister, som lægger vejen forbi verdens største Ø, og ifølge direktøren for Air Iceland har Grønland potentialet til at tiltrække endnu flere turister i fremtiden.

Derfor mener Arni Gunnarsson, at Visit Greenland skal blive endnu bedre til at markedsføre landet.

- Hvis vi forsætter det gode arbejde indenfor markedsføring af Grønland, så kan vi gøre det endnu bedre. Samtidig mener jeg, at det er vigtigt at øge antallet af flyforbindelser til og fra Grønland.

Landingsbaner baner vejren for turister

Desuden henviser Arni Gunnarsson til, at der i dag flyver 25 flyselskaber til og fra Island til mellem 60 og 70 forskellige destinationer, og har været en af årsagerne til den store vækst i antallet af turister, som Island har oplevet.

Derfor hilser det nye medlem af Visit Greenlands bestyrelse de længere landingsbaner i Nuuk og Ilulissat velkommen.

- Jeg tror, at man med forlængelsen af landingsbanerne har mulighed for at opnå en endnu større vækst i turismen, siger Arni Gunnarsson.