Stort miljøforskningsprogram i Nordøstgrønland ser dagens lys

Et ambitiøst miljøforskningsprogram i Nordøstgrønland, som blandt andet skal være med til at belyse, hvordan man kan optimere planlægning og regulering af olieefterforskning i området, ser nu dagens lys. Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.
Foto © : Mariusz Kluzniak/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
06. april 2017 08:25

Programmet indeholder 20 projekter, der dække over mange forskellige aktiviteter, som vil foregå både til havs og i luften.    

Formålet er blandt andet at kortlægge, hvilke områder, som er meget vigtige for økosystemerne i området, og derfor har brug for særlig beskyttelse.

Desuden skal man også undersøge nedbrydning af miljøfremmede stoffer, så man på den måde får mere viden om, hvordan man skal bekæmpe et potentielt oliespild i fremtiden.

Aftalen om forskningsprogrammet til omkring 60 millioner krone, er ifølge Naalakkersuisut indgået mellem de olieselskaber som har eneretstilladelser til efterforskning og udnyttelse af olie og gas i Grønland, Råstofstyrelsen og Miljøstyrelsen på Råstofområdet.

Olieselskaberne er nemlig forpligtet til at bidrage til viden om miljøforhold indenfor olie og gas i Grønland, skriver Naalakkersuisut i pressemeddelelsen.