Stort handelsmesse for arktisk Canada

Northern Lights - Nordlyset - den store handelsmesse for arktisk Canada blev afholdt i Ottawa i den forløbne uge.
Foto © : Adam Scotti © Office of the Prime Minister (2016)
08. februar 2016 17:06

Den årlige handelsmesse, Northern Lights, blev holdt for femte gang i Ottawa. Handelsmessen er støt blevet større og større hvert år. Den er arrangeret af Labradors og Baffin Islands handelskamre og fremviser det sidste nye indenfor handel, kunsthåndværk og industri i de arktiske egne.

Det er især Nunavut, Nunavik og Nunatsiavut som den fokuserer på.

Handelsmessen varede fire dage og blev holdt på et stort kongrescenter i midten af Ottawa, og var derfor meget velbesøgt. I år var der således over 1200 deltagere, der fremviste deres varer eller ydelser fra 96 udstillingsboder. Desuden var der over 75 Inuit og Innu-kunstnere, der solgte deres kunsthåndværk.

Grønlandsfly havde også en bod på messen.

Handelsmessen er blevet så populær, fordi den er et vigtigt sted for store erhvervsvirksomheder, så vel som for mindre Inuit- eller Indianervirksomheder og organisationer, til at fremvise hvad de kan tilbyde, Og for Canadas sydlige virksomheder er det en mulighed for at se hvad der sker i de arktiske egne.

I år besøgte premierminister Trudeau også handelsmessen og tilbragte megen tid med at tale med Inuit udstillere både på handelsmessen og på den sideløbende kunsthåndværker udstilling.

Det lover godt for de fremtidige handelsmuligheder.  Allerede nu, kun et par dage efter handelsmessen, melder de to handelskamre om meget positive resultater.