Stenbiderrogn skaber arbejdspladser i Paamiut

Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut er i fuld gang med at producere frisk frossen stenbiderrogn til kunder i Grønland og i udlandet.Og det er noget, der giver arbejdspladser, fremgår det af en artikel på Royal Greenlands hjemmeside.
Foto © : Tobias Tobiassen
17. maj 2015 16:38

 Rognen, der kort efter indhandling renses i en saltlage, pakkes og fryses ned, er et nyt produkt, der blev lanceret på prøve sidste år.

- Produceringen af den frosne friske rogn har givet dobbelt så meget beskæftigelse i forhold til tidligere, hvor rognen blev sendt til bearbejdning i udlandet, fortæller fabrikschef i Paamiut, Ilannguaq Abrahamsen.

Læs også Så er det tid til stenbiderrogn

Siden den 10. april i år, hvor åbningen af indhandling af stenbiderrogn fandt sted, har fabrikken færdigproduceret omkring 27 tons rogn. 

Det skriver Royal Greenland på deres hjemmeside.

Og det har ført til beskæftigelse af 20 personer med produktion af frosne rogn, hvilket er en fordobling af, hvor mange fabrikken tidligere år har beskæftiget under stenbiderrognsæsonen, fortæller Ilannguaq Abrahamsen.

Da Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut i øjeblikket også indhandler krabber og hellefisk, og også skal filetere færdigproducerede torskefileter i år, vil fabrikken, der i øjeblikket beskæftiger 70 personer, øge bemandingen til cirka 90 personer, når torskesæsonen starter.