Sygefravær: Steffen må skifte ble på sin egen mor

Sygefraværet på ældreområdet i Kommuneqarfik Sermersooq er højt. Og det kan de pårørende mærke, fortæller en frustreret søn til en plejehjemsbeboer til KNR.
25. oktober 2016 09:58

Steffen Petrussen er en af de pårørende, der mærker til det høje sygefravær på ældreområdet i Kommuneqarfik Sermersooq, som KNR kunne fortælle om mandag aften.

Hans mor bor på plejehjem i Nuuk. Men Steffen og hans familie må ofte komme på besøg for at tjekke, at moderen bliver passet, som hun skal.

- Vi skiftes til at se til hende og sikre, at hun får skiftet ble, bliver vasket og at der bliver sørget for hende, siger han. 

Steffen Petrussen fortæller, at det er frustrerende for familien, at de ikke bare skal være familie for moderen. De skal også være plejepersonale.

Læs også Højt sygefravær på ældreområdet koster millioner

- Forholdene bør være sådan, at det er min mors hjem, og vi kan besøge vores forældre. Men forholdene er sådan, at vi kommer for at give hende omsorg, selvom hun er på et plejehjem, siger han til KNR.

Mandag kunne Qanorooq fortælle, at sygefraværet på ældreområdet i kommunen er på 21 dage om året per medarbejder i gennemsnit. Særligt omkring lønudbetaling er sygefraværet voldsomt.

Hos kommunen anerkender man de store problemer. Det siger Grethe Nielsen, direktør for Forvaltning for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Hun mener, det er vigtigt at tale offentligt om problemet.

- At vi altså har et for højt sygefravær, siger Grethe Nielsen.