VIDEO Steen Lynge rørt til tårer

Fire medlemmer af Naalakkersuisut har valgt at tage deres afsked, og på det indkaldte pressemøde viste det sig, at baggrund herfor er at de ikke kan stå inde for at der er blevet handlet imod det værdigrundlag, de arbejder ud fra.
Skrevet af Mads Pedersen
01. oktober 2014 11:07

Medlemmerne af Naalakkersuisut var tydeligt berørte af situationen, det kunne man både se og høre.

- Jeg elsker mit arbejde som Naalakkersuisoq, og jeg havde håbet på, at kunne arbejde valgperioden ud. Men den seneste tids begivenheder, som vi alle har været berørte af, strider imod det værdigrundlag jeg arbejder ud fra, og fordi det skaber en så stor utryghed i befolkningen, har jeg valgt at tage min afsked som Naalakkersuisoq, siger Steen Lynge, med tårer i øjnene.   

Efter at Steen Lynge havde meddelt sin afsked, stod Siverth K. Heilmann frem og meddelte, at også han, vælger at tage sin afsked.

Efter at Atassuts to medlemmer af Naalakkersuisut havde meddelt deres afsked, tog formand for Atassut ordet og meddelte at Atassut træder ud af koalitionen.

Nu er det store spørgsmål så, om Kim Kielsen vælger at udskrive valg, eller om der vil blive samlet nyt Naalakkersuisut.