Sprogfag udfordrer eleverne

Alt for mange elever forlader folkeskolen med karakterer i den tunge ende af skalaen, og det er særligt sprogene der driller.
Foto © : Hordaland fylkeskommune/Flickr
11. februar 2017 15:12

Der er fortsat store udfordringer på uddannelsesområdet, hvor alt for mange i folkeskolen får dumpekarakterer i fag som engelsk, dansk og matematik. Det skriver avisen Sermitsiaq, som har taget et kig på de landsdækkende karakterer for sidste år.

Allerværst ser det ud i engelsk skriftlig fremstilling, hvor en tredjedel af eleverne modtager en karakter, der beskrives som utilstrækkelig.

Få klarer sig godt

I det hele taget fordeler karaktererne sig med alt for mange i den tunge ende, og ikke nær nok opnår de bedre karakterer som A, B og C.

Idealet og målet er ellers, at 65 procent af eleverne placerer sig i denne gruppe med gode karakterer, skriver avisen. Virkeligheden er dog, at kun en fjerdedel af eleverne opnåede et A, B eller C.

LÆS OGSÅ Vi skal læse os til selvstændighed

Rektor på GUX i Nuuk, Mikael Enggard forklarer overfor Sermitsiaq, at det er meget bekymrende ud fra et uddannelsessynspunkt, at så mange klarer sig dårligt, og at der er så mange, som tilfældet er, der ikke kommer i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

Et problem for hele samfundet

Tidligere undersøgelser viser nemlig, at kun halvdelen af en årgang kommer videre på en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

- Det er ikke godt i et moderne samfund, hvor kompetencebehovet er stærkt stigende, siger Enggard til Sermitsiaq.