Skyderi nær Inuit kontorer i Ottawa

Hele indre by i Ottawa, Canadas hovedstad, er i højeste alramberedskab i dag - alle bygninger er afspærret og folk kan hverken komme ud eller ind, fortæller Radioavisen korrespondent i Canada, Marianne Stenbæk.
22. oktober 2014 18:54

Kontorerne for de to Inuitorganisationer Inuit Tapiriit Kanatami og ICC Canada ligger kun cirka 500 meter fra Canadas parlamentsbygninger, netop i det område af byen, hvor en formodet terrorist i dag skød en soldat, og sårede en vagt ved Parlamentsbygningen, inden han gik ind i Parlamentet og affyrede omkring 30 skud.

 

Patricia Souza, talsmand for Inuit Tapiriit Kanatami, siger til radioavisen at alle organisationens medarbejdere nu er blevet evakueret af politiet, og er på vej hjemad. Det samme gælder for medarbejderne paa ICC’s kontor, som ligger i den samme kontorbygning.

 

Hun siger videre at det er politiet der har bedt dem om at evakuere medarbejderne for at beskytte dem.

Næsten alle de bygninger der ligger indefor cirka en kilometers radius fra Parlamentet er nu afspærret som en sikkerhedsforanstaltning. Man frygter nemlig at der er flere bevæbnede attentatmænd i bymidten, som ikke er fanget endnu.

 

Den mand, der skød og dræbte en soldat, blev selv senere dræbt af politiet, da han trængte ind i den canadiske Parlamentsbygning.